Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/9/8/adopteereendropout.nl/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 900 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/9/8/adopteereendropout.nl/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 904 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/9/8/adopteereendropout.nl/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 924 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/9/8/adopteereendropout.nl/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 3997 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/9/8/adopteereendropout.nl/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 4003 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/9/8/adopteereendropout.nl/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 4015 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/3/9/8/adopteereendropout.nl/httpd.www/wp-content/plugins/wp-clone-template/main.php on line 119 Onze werkwijze | Adopteer een drop-out | Stichting De Bouwsteen

Onze werkwijze

Achter elk van onze deelnemers zit een verhaal waarvan veel ingrediënten hetzelfde zijn: armoede, afwijzing, falen, drugs, criminaliteit… De bottom-line: Wie ben ik? Niemand ziet mij echt staan!
De problemen van deze jongens zijn vaak zo groot dat alleen een vakopleiding hen niet uit deze situatie kan halen. Er is een holistische aanpak nodig om een drop-out werkelijk een kans te geven om deze problemen het hoofd te bieden. Daarom hebben wij de volgende werkwijze:

Leren & werken
Bij De Bouwsteen leren jongeren op een manier die hen aanspreekt: door te doen! De deelnemers werken en leren 3 dagen per week bij verschillende bouwbedrijven. De Bouwsteen is regelmatig op de bouwplaats op te horen hoe het gaat. Wekelijks zijn er trainingen bij De Bouwsteen. De deelnemers ontvangen een vergoeding, zodat ze de bus kunnen betalen en eten kunnen kopen. Dit is hard nodig, omdat de doelgroep uit de armste laag van de Surinaamse bevolking komt en geld voor de bus er vaak niet is!

Mind, body en soul
De Bouwsteen helpt de jongeren bij het ontwikkelen van een positief zelfbeeld. Wekelijks zijn er coachingsgesprekken. Ook leren ze sociale vaardigheden zoals conflicthantering, budgetteren, omgang met ouders en krijgen ze lessen over bijvoorbeeld seksualiteit en HIV-aids.Ook sport is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Daarnaast delen we elke week een belangrijke les uit de bijbel, dit omdat wij geloven dat alleen een ontmoeting met Jezus hen daadwerkelijk kan veranderen. Zo wordt er een fundament gelegd waarop verder gebouwd kan worden.

Intensief contact met thuisfront
Contact met het thuisfront is essentieel voor het slagen van het traject. Vanaf de intake is er intensief contact met het thuisfront van de deelnemer. Vaak is er wekelijks telefonisch contact met het thuisforint ook door huisbezoeken krijgen de begeleiders van De Bouwsteen een beeld van de thuissituatie en wordt het thuisfront ook betrokken om de deelnemer te motiveren en te stimuleren.

Certificaat en begeleiding naar een baan
Na een aantal maanden van hard werken ontvangen de deelnemers een certificaat, vaak hun eerste papiertje (!) en kunnen ze op zoek gaan naar een baan. Onze ervaring is dat de deelnemers relatief makkelijk een job vinden, omdat er ontzettend veel werk is in de bouw. Sommige deelnemers gaan aan de slag bij het leerwerkbedrijf. De deelnemers hebben vaak zelf al contacten met bedrijven en/of worden gevraagd om te komen werken.
We volgen de ‘afgestudeerde’ deelnemers en waar nodig begeleiden we hen bij het vinden van een baan.


Resultaatgericht
We werken resultaatgericht. De missie is geslaagd wanneer een drop-out de cirkel van armoede, minderwaardigheid en niets doen heeft kunnen doorbreken: zijn certificaat behaald heeft en aan de slag is als bouwvakker!