Onze visie

Onze passie is: kansarme jongeren in Suriname,
waar niemand meer hoop voor heeft, een toekomst geven!

In Suriname verlaat 40% van de jongeren school zonder diploma. Veel van deze drop-outs belanden hierdoor op straat: zonder werk, zonder opleiding, zonder toekomst… Ze leven in armoede, komen uit gebroken gezinnen en drugs en criminaliteit lonken!

Van drop-out naar vakman!
Stichting De Bouwsteen geeft deze drop-outs een nieuwe kans door ze op te leiden tot bouwvakkers. Onze visie is: jongeren zonder opleiding en werk helpen te veranderen in gedisciplineerde, hardwerkende en gemotiveerde bouwvakkers door training, werk en begeleiding op vakinhoudelijk, sociaal en geestelijk gebied. Elk jaar willen we 24 jongeren deze kans geven!

De deelnemers zijn 3 dagen per week aan het werk bij verschillende bouw- en meubel- en houtbedrijven. Wekelijks wordt de bouwplaats door De Bouwsteen bezocht
om te kijken hoe het gaat en ook werkt onze vaktrainer regelmatig een dagje mee om de deelnemers extra te coachen. Twee dagen per week zijn de deelnemers bij De Bouwsteen voor training. Daarbij focussen we op vakmanschap, sociale vaardigheden en werkhouding.
Na een aantal maanden hard werken en leren, krijgen de deelnemers hun certificaat én helpen we hen bij het vinden van een baan!

Lees hier meer over onze werkwijze