Corlaer College sponsort een drop-out!


Het Corlaer College uit Nijkerk sponsort een drop-out! In het voorjaar 2016 zijn een club leerlingen en twee begeleiders op bezoek geweest bij De Bouwsteen met een zogenaamde Suriname Expeditie. Samen met deelnemers van De Bouwsteen hebben zij een drie leslokalen geschilderd en zo de leeromgeving van meer dan 90 Surinaamse kinderen verbeterd! Als kers op de taart zijn deze leerlingen hard op zoek gegaan naar sponsoring voor een van onze deelnemers. Ze hebben allerlei klusjes gedaan zoals pepernoten verkocht, auto’s gewassen en bloemen gepoot. Een van de leerlingen heeft zelfs nog 20 uur extra gewerkt om de laatste €100,- binnen te halen. Hartverwarmend. Hartelijk dank Expeditie Suriname 2016 van het Corlaer College! Voor het vierde jaar op een rij bouwen we samen aan de toekomst van drop-outs in Suriname!

DSC03415

 

Eindcertificaatuitreiking

Afgelopen vrijdag was het feest bij De Bouwsteen. Negen deelnemers kregen hun eindcertificaat! Het mooiste nieuws is dat ook alle negen een baan hebben! En dat ondanks de zware ecomomische tijden in Suriname. We zijn God dankbaar voor zijn voorziening.
De deelnemers hebben de afgelopen maanden hard gewerkt en veel geleerd. Het was voor De Bouwsteen de meest gemotiveerde groep in alle zes jaar dat we dit werk doen. Sommige jongens hadden het thuis heel zwaar, maar ondanks dat hebben ze zich er doorheen geslagen.

We danken ook alle bedrijven die stageplekken en werkplekken bieden: de bouwbedrijven: RHC NV, bouwbedrijf P.J. Dundas NV, NG Global Construction NV, TCF NV, Bouwvast Jankie NV, Baro NV en meubelbedrijven: Ingenious Interior NV, Marinou NV.
En hartelijk dank aan alle sponsors: Fernandes Group Social Foundation, Bergendal, DISC factor, Movexx, Wereldwinkel Wezep, Traineespoint en alle particulieren die bijgedragen hebben.

We bouwen samen aan de toekomst van drop-outs in Suriname!

Kamp!

Bergendal heeft De Bouwsteen een canopy-kabelbaan-ervaring gesponsord! Daarmee kreeg het motivatiekamp een fantastische afsluiting. Dakota Simson, manager bij Bergendal, zegt over hun sponsoring: ‘We’ve sponsored because we understand the need for youth empowerment and will do all that we can to help create a positive change.’ Het was een onvergetelijke ervaring voor de heren om aan een kabelbaan door de jungle en over de Suriname rivier te ‘vliegen’: ‘Juffie, ik heb geen woorden’; dit was TE leuk; dit was THE BOMB.’ Bergendal enorm bedankt!
Verder stond op het programma een schilderklus, sociale vaardigheden training, heerlijke eten, Bush-bios, ochtendwandeling, gospelsharing en natuurlijk veel zwemmen en voetbal. De boys zijn gepowered voor de laatste loodjes. Genieten!

 

Fernandes Group sponsort de opleiding van Donavey!

Fernandes Group Social Foundation sponsort de opleiding van Donavey

Fernandes Group Social Foundation sponsort de opleiding van Donavey

De opleiding van Donavey is gesponsord door het Surinaamse bedrijf Fernandes! Vanuit hun Stichting Fernandes Group Social Foundation bouwen zij mee aan de toekomst van Donavey. Ayida Slooten bestuurlid van deze stichting zegt het volgende over hun sponsoring:

‘De Stichting Fernandes Social Foundation richt zich op de noden in de Surinaamse samenleving. Dit doet zij middels het toekennen van financiële ondersteuning ten behoeve van duurzame projecten die een sociaal – maatschappelijk draagvlak hebben. Tevens erkent de stichting het belang van educatie als middel tot ontwikkeling. In dat kader ondersteunen wij graag de missie van stichting De Bouwsteen om kansarme jongeren in Suriname de kans te geven zich te ontwikkelen en aan een toekomst te werken.’ 

We zijn heel blij dat dit gerenomeerde Surinaamse bedrijf het werk van De Bouwsteen ondersteunt! Hartelijk dank!

Ook een drop-out sponsoren? Zeg dan hier uw bijdrage toe!

10 deelnemers deelcertificaat!

Afgelopen vrijdag was het feest bij De Bouwsteen. Tien deelnemers kregen hun deelcertificaat! En dat hebben ze echt verdiend. We hebben in al deze jaren nog nooit zo’n gemotiveerde groep gehad. Nauwelijks verzuim, bijna altijd op tijd, hard werken en leergierig. Top heren! Rafiek, een van de deelnemers, gaf een fantastische speech: ‘jongens het is mijn verlangen dat we alle tien ons eindcertificaat halen en daarna ook als groep elkaar blijven steunen. Power!’

 

Motivatiekamp

Afgelopen weekend zijn we op motivatiekamp geweest bij Bonisports op Commewijne. Ingredienten waren: meubel maken, sociale vaardigheden training, kickboksclinic, bootcamp, zwemmen, film, spelletje uitbeelden en samen koken. Het thema was: don’t give up! De inzet van de boys was goed! Er werd hard gewerkt, veel gelachen, flink gezweet en grenzen verlegd! Kortom, een mooie basis is gelegd voor het verdere traject. Go for it boys!

Start nieuwe traject

Deelnemers traject 7Tien nieuwe deelnemers zijn vol goede moed gestart bij De Bouwsteen! Ondanks de zware economische crisis in Suriname hebben zeven bouw- en meubelbedrijven stageplekken geboden voor onze deelnemers. We zijn blij dat deze bedrijven willen blijven investeren in de jeugd. Nieuw dit traject is dat de heren de eerste week fulltime bij De Bouwsteen starten. In deze week observeren we als team de deelnemers. We kijken naar hun technisch inzicht, gedrag en motivatie. Op basis van deze observatie maken we een zo optimaal mogelijke match met het stagebedrijf. Een goed begin! En dat is het halve werk…

Wilt u ook meebouwen aan de toekomst van drop-outs in Suriname? Sponsor dan een drop-out.

Vijftigste deelnemer!

Jamal heeft als vijftigste deelnemer van De Bouwsteen zijn certificaat behaald! Furchel de eerste deelnemer van De Bouwsteen, reikte Jamal een oorkonde uit. Een prachtige mijlpaal!
Echt een moment om stil te staan, te genieten, terug te kijken en vooral heel dankbaar te zijn dat wij als De Bouwsteen met uw steun mochten bouwen aan de toekomst van deze VIJFTIG jongens. Vijftig jongens die drop-out waren: zonder hoop, opleiding of werk. Waarvan nu de meesten een baan hebben of weer naar school gaan! Vijftig jongens die weer een toekomst hebben. Many thanks!

Zeven andere jongens kregen ook hun eindcertificaat. Jamal en vijf anderen hebben ook direct een baan! Voor twee deelnemers zoeken we nog werk. Om de certificaatuitreiking extra feestelijk te maken was er een live optreden van Veertje & G’line! Twee deelnemers die de Bouwsteenrap ‘Kenki yu idee!’ hebben geschreven en gezongen. Wat een feest! Binnenkort komt de rap en clip uit. Houdt onze site of facebookpagina in de gaten!

Deelcertificaatuitreiking

net voor de kerst was het feest bij De Bouwsteen. De deelnemers kregen hun deelcertificaat. Ze hebben de afgelopen drie maanden hard gewerkt en veel geleerd. We zijn trots op de boyz. Nu genieten van een welverdiende vakantie en vanaf januari met frisse moed op weg naar de eindstreep!
Met dank aan Vanja Kasdiran Photography voor het vastleggen van dit feestelijke moment!

Motivatiekamp

Afgelopen weekend zijn we op motivatiekamp geweest bij Bonisports op Commewijne. Ingredienten waren: meubelwedstrijd, sova training, kickboksclinic, bootcamp, zwemmen, film, kampvuur en heel belangrijk: veel en goed eten. De inzet van de boys was goed! Er werd hard gewerkt, veel gelachen, flink gezweet en grenzen verlegd! Kortom, een mooie basis is gelegd voor het verdere traject. Go for it boys!