Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/9/8/adopteereendropout.nl/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 900 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/9/8/adopteereendropout.nl/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 904 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/9/8/adopteereendropout.nl/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 924 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/9/8/adopteereendropout.nl/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 3997 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/9/8/adopteereendropout.nl/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 4003 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/9/8/adopteereendropout.nl/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 4015 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/3/9/8/adopteereendropout.nl/httpd.www/wp-content/plugins/wp-clone-template/main.php on line 119 Nieuws | Adopteer een drop-out | Stichting De Bouwsteen

Mijlpaal!

Na maanden van bidden, praten en brainstormen heeft De Bouwsteen afgelopen week een grote mijlpaal bereikt! Er was namelijk een Bouwsteendag waarbij Rogier en Willine Andes (oprichters en projectleiders van De Bouwsteen) het ‘gedachtegoed’ van De Bouwsteen mochten overdragen aan Anthony en Janaire Verwey! Het was een jarenlange droom van Rogier en Willine dat De Bouwsteen verder zou gaan in lokale Surinaamse handen. Die handen hebben ze gevonden in Anthony en Janaire Verwey. Twee prachtige, enthousiaste en bekwame mensen. Het is fantastisch dat zij dezelfde missie delen: jongeren in Suriname die het moeilijk hebben een nieuwe hoop en toekomst bieden en bereiken met Jezus’ liefde!

Het was heel bijzondere dag. Een lach, traan, veel gezelligheid, eten, fun en bovenal Gods aanwezigheid zo mogen ervaren! Tranen bij Rogier en Willine om zoveel passie voor de jongeren bij Anthony en Janaire te ervaren (daar hebben ze jaren voor gebeden!) en tranen bij Anthony en Janaire voor het vertrouwen dat Rogier en Willine in hen hebben en alles wat gedeeld wordt.

Anthony en Janaire gaan een opvanghuis voor dak- en thuisloze jongeren starten, daarbij zullen ze ook De Bouwsteenaanpak integreren in hun opvangtraject. Rogier en Willine genieten ondertussen enorm van de nieuwe, andere rol die zij nu mogen in nemen in het proces, de rol van coach/ondersteuner.

We zijn zo dankbaar dat op deze manier het project echt duurzaam wordt! We houden jullie op de hoogte!

De Bouwsteen ontwikkelt restauratieopleiding!

De Bouwsteen is door Stadsherstel Paramaribo gevraagd om een restauratieopleiding te ontwikkelen. Stadsherstel Paramaribo heeft tot doel het behouden en renoveren van de historische (binnen)stad van Paramaribo. Dit doet ze door historische panden op te kopen, te restaureren en daarna te verhuren. Hierbij worden ze ondersteund door Stadsherstel Amsterdam. Bij elk restauratieproject wil Stadsherstel Paramaribo leerlingen opleiden in het mooie restauratievak. Hiervoor zijn zij een samenwerking met ons, De Bouwsteen, aangegaan. Momenteel zijn we het curriculum gezamenlijk aan het ontwikkelen. Zodra de bouw start, zullen de eerste deelnemers aan de slag gaan op het nieuwste restauratieproject van Stadsherstel: Prinsessenstraat 47 (zie foto). We zijn heel blij met deze samenwerking: samen bouwen aan de jeugd én behoud van de historisch (binnen)stad van Paramaribo!

Reünie!

Afgelopen vrijdag hadden we de reünie van De Bouwsteen. Alle oud-deelnemers waren uitgenodigd voor: food, faith, fun & football. Het was awesome! Fantastisch om al die jongens weer te zien en ook echt te voelen dat we zo’n band met ze hebben. We hadden een foto-expositie van elk traject en het was zo leuk om die jongens zichzelf te zien bekijken en weer met andere deelnemers te connecten. Willine mocht een bemoedigende boodschap doorgeven aan de jongens: ‘God houdt van je! Heeft je op het oog en heeft een hoopvolle toekomst voor jou!’ De jongens waren zichtbaar aangeraakt en velen gaven hun leven aan Jezus. Er was zo’n bijzondere sfeer van Gods Vaderliefde. Bijna alle jongens wilden persoonlijk gebed en we hadden zulke gave en moedige teamleden die voor ze baden. Over een van onze zwaarste jongens werd uitgesproken dat hij een pastor wordt en later zei een van de teamleden: ik ervaar dat hij als Nicky Cruz is (van het boek ‘Kruis in de asfaltjungle’). Deze jongen is al echt veranderd door een bijna-doodervaring een paar maanden geleden toen hij zich stuk dronk… Het was zo tof om hem te zien en aan zijn ogen te zien dat hij veranderd is! We mochten alle jongens een dikke brasa geven.

We hebben nog heerlijk gegeten en als afsluiting gevoetbald. Dat hoort er natuurlijk bij!

Corlaer College sponsort een drop-out!


Het Corlaer College uit Nijkerk sponsort een drop-out! In het voorjaar 2016 zijn een club leerlingen en twee begeleiders op bezoek geweest bij De Bouwsteen met een zogenaamde Suriname Expeditie. Samen met deelnemers van De Bouwsteen hebben zij een drie leslokalen geschilderd en zo de leeromgeving van meer dan 90 Surinaamse kinderen verbeterd! Als kers op de taart zijn deze leerlingen hard op zoek gegaan naar sponsoring voor een van onze deelnemers. Ze hebben allerlei klusjes gedaan zoals pepernoten verkocht, auto’s gewassen en bloemen gepoot. Een van de leerlingen heeft zelfs nog 20 uur extra gewerkt om de laatste €100,- binnen te halen. Hartverwarmend. Hartelijk dank Expeditie Suriname 2016 van het Corlaer College! Voor het vierde jaar op een rij bouwen we samen aan de toekomst van drop-outs in Suriname!

DSC03415

 

Eindcertificaatuitreiking

Afgelopen vrijdag was het feest bij De Bouwsteen. Negen deelnemers kregen hun eindcertificaat! Het mooiste nieuws is dat ook alle negen een baan hebben! En dat ondanks de zware ecomomische tijden in Suriname. We zijn God dankbaar voor zijn voorziening.
De deelnemers hebben de afgelopen maanden hard gewerkt en veel geleerd. Het was voor De Bouwsteen de meest gemotiveerde groep in alle zes jaar dat we dit werk doen. Sommige jongens hadden het thuis heel zwaar, maar ondanks dat hebben ze zich er doorheen geslagen.

We danken ook alle bedrijven die stageplekken en werkplekken bieden: de bouwbedrijven: RHC NV, bouwbedrijf P.J. Dundas NV, NG Global Construction NV, TCF NV, Bouwvast Jankie NV, Baro NV en meubelbedrijven: Ingenious Interior NV, Marinou NV.
En hartelijk dank aan alle sponsors: Fernandes Group Social Foundation, Bergendal, DISC factor, Movexx, Wereldwinkel Wezep, Traineespoint en alle particulieren die bijgedragen hebben.

We bouwen samen aan de toekomst van drop-outs in Suriname!

Kamp!

Bergendal heeft De Bouwsteen een canopy-kabelbaan-ervaring gesponsord! Daarmee kreeg het motivatiekamp een fantastische afsluiting. Dakota Simson, manager bij Bergendal, zegt over hun sponsoring: ‘We’ve sponsored because we understand the need for youth empowerment and will do all that we can to help create a positive change.’ Het was een onvergetelijke ervaring voor de heren om aan een kabelbaan door de jungle en over de Suriname rivier te ‘vliegen’: ‘Juffie, ik heb geen woorden’; dit was TE leuk; dit was THE BOMB.’ Bergendal enorm bedankt!
Verder stond op het programma een schilderklus, sociale vaardigheden training, heerlijke eten, Bush-bios, ochtendwandeling, gospelsharing en natuurlijk veel zwemmen en voetbal. De boys zijn gepowered voor de laatste loodjes. Genieten!

 

Fernandes Group sponsort de opleiding van Donavey!

Fernandes Group Social Foundation sponsort de opleiding van Donavey

Fernandes Group Social Foundation sponsort de opleiding van Donavey

De opleiding van Donavey is gesponsord door het Surinaamse bedrijf Fernandes! Vanuit hun Stichting Fernandes Group Social Foundation bouwen zij mee aan de toekomst van Donavey. Ayida Slooten bestuurlid van deze stichting zegt het volgende over hun sponsoring:

‘De Stichting Fernandes Social Foundation richt zich op de noden in de Surinaamse samenleving. Dit doet zij middels het toekennen van financiële ondersteuning ten behoeve van duurzame projecten die een sociaal – maatschappelijk draagvlak hebben. Tevens erkent de stichting het belang van educatie als middel tot ontwikkeling. In dat kader ondersteunen wij graag de missie van stichting De Bouwsteen om kansarme jongeren in Suriname de kans te geven zich te ontwikkelen en aan een toekomst te werken.’ 

We zijn heel blij dat dit gerenomeerde Surinaamse bedrijf het werk van De Bouwsteen ondersteunt! Hartelijk dank!

Ook een drop-out sponsoren? Zeg dan hier uw bijdrage toe!

10 deelnemers deelcertificaat!

Afgelopen vrijdag was het feest bij De Bouwsteen. Tien deelnemers kregen hun deelcertificaat! En dat hebben ze echt verdiend. We hebben in al deze jaren nog nooit zo’n gemotiveerde groep gehad. Nauwelijks verzuim, bijna altijd op tijd, hard werken en leergierig. Top heren! Rafiek, een van de deelnemers, gaf een fantastische speech: ‘jongens het is mijn verlangen dat we alle tien ons eindcertificaat halen en daarna ook als groep elkaar blijven steunen. Power!’

 

Motivatiekamp

Afgelopen weekend zijn we op motivatiekamp geweest bij Bonisports op Commewijne. Ingredienten waren: meubel maken, sociale vaardigheden training, kickboksclinic, bootcamp, zwemmen, film, spelletje uitbeelden en samen koken. Het thema was: don’t give up! De inzet van de boys was goed! Er werd hard gewerkt, veel gelachen, flink gezweet en grenzen verlegd! Kortom, een mooie basis is gelegd voor het verdere traject. Go for it boys!

Start nieuwe traject

Deelnemers traject 7Tien nieuwe deelnemers zijn vol goede moed gestart bij De Bouwsteen! Ondanks de zware economische crisis in Suriname hebben zeven bouw- en meubelbedrijven stageplekken geboden voor onze deelnemers. We zijn blij dat deze bedrijven willen blijven investeren in de jeugd. Nieuw dit traject is dat de heren de eerste week fulltime bij De Bouwsteen starten. In deze week observeren we als team de deelnemers. We kijken naar hun technisch inzicht, gedrag en motivatie. Op basis van deze observatie maken we een zo optimaal mogelijke match met het stagebedrijf. Een goed begin! En dat is het halve werk…

Wilt u ook meebouwen aan de toekomst van drop-outs in Suriname? Sponsor dan een drop-out.