Geslaagde deelnemers

Vanaf april 2010 hebben 59 deelnemers een opleiding bij De Bouwsteen gevolgd en hun eindcertificaat behaald: van drop-outs tot bouwvakker. Zoals bijvoorbeeld Ryan. Hij kreeg een groot compliment van de uitvoerder: ‘Ryan, toen ik je eerst zag, dacht ik dat je ons alleen maar hoofdpijn zou geven, maar je bent een goede werker en je metselwerk is erg goed. Je metselt beter dan sommige van mijn eigen mannen.’ Wat een verschil! Ryan is op de gewone school geschorst en mocht op geen enkele school meer komen… Nu heeft hij zijn certificaat behaald. De tijd bij De Bouwsteen is voor Ryan echt een omslag geweest! Van straatschoffie naar harde werker!

Meer dan 90% van de ‘afgestudeerde’ deelnemers hebben werk of gaan weer naar school. Af en toe hebben we nog contact met oud-deelnemers en het is altijd bemoedigend om te horen dat ze hun plek in de maatschappij gevonden hebben.

De opleiding van de eerste lichting deelnemers is gesubsidieerd door de Twinningfaciliteit van het ministerie van Buitenlandse zaken in Nederland (2010-2011). De jaren daarna zijn de deelnemers gesponsord door: EMC Performance, Vision Care Suriname, DISC Factor, Fernandez Social Group Foundation, Geerts Elektrotechniek, Accendis, BDO, A&H projecten, Koninklijke Auris groep, R&R Bouw, Traineespoint, Movexx, Baptistengemeente Huizen, Studio Kreatief, EnFilm!, Variodrive, Rout-it, verschillende particuliere giftgevers en een subsidie van de Pan American Development Foundation (onderdeel van USAID). Zij hebben dus het verschil gemaakt voor drop-outs in Suriname!

Wilt u ook meebouwen aan de toekomst van drop-outs in Suriname, sponsor dan een drop-out!